Ulei de ARMURARIU
iulie 17, 2021Ulei de DOVLEAC
iulie 17, 2021
Ulei de MIEZ DE NUCĂ
99,00 MDL
Nucile (Júglans régia), cele mai răspândite în țara noastră, sunt reprezentanți unici ai familiei Juglandaceae, atât în compoziția cât și în proprietățile lor. Se merită de menționat faptul că în miezul de nuci sunt mai mulți nutrienți și microelemente decât în ouă și produsele lactate, iar conținutul de Lizină e unic în comparație cu alte tipuri de nuci. Datorită conținutului ridicat de Lizină, uleiul are capacitatea de a accelera și de a optimiza absorbția proteinelor, iar combinația principalelor componente îl ridică la rangul celor mai prețioase uleiuri.
Compoziția Biochimică
Uleiul de miez de nucă este bogat în acizi grași esențiali polinesaturați Omega3, Omega6 minerale (zinc, fosfor, fier, mangan, magneziu, seleniu, potasiu), fosfolipide. Vitaminele E, K, B, colină. Conținut ridicat de antioxidanți, polifenoli – elagitanine ( acid elagic) și tocoferoli.
ÎN BUCĂTĂRIE
Utilizat în bucătărie, acest ulei va oferi o aromă inconfundabilă preparatelor culinare. Acesta este indicat în salatele din ruccola sau salată verde, sosuri pentru pește și carne, paste, supe sau alte alimente nepreparate termic. De asemenea, poate fi utilizat și în deserturi, sau consumat ca atare, 1-2 linguriți pe zi.
_____________________________________________
În urma unei analize comparative între uleiul de Nucă și cel de Măsline, rezultatul a demonstrat că uleiul de Nucă are un conținut de Omega-3 de peste 21 de ori mai mare decât uleiul de Măsline.
BENEFICII
- Ajută la eliminarea toxinelor
- Ameliorează inflamațiile și artrita
- Reduce nivelul colesterolului rău
- Îmbunătățește concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile
- Excelent pentru buze crăpate
- Are proprietăți anti-aging
CONDIȚII DE PĂSTRARE
Se păstrează în încăperi cu umiditatea max.75%, la temperatura de la 2°C pînă la 25°C, ferit de razele solare. A se consuma de preferință timp de 40-45 zile după deschidere.
IMPORTANT
- Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați.
- Consumul uleiului din nuci poate provoca reacții alergice.
- Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice.
- Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt.
- Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic.
- Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.
Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.
You may also like…
-
Select options
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
-
Select options
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
-
Add to cart
Reviews
There are no reviews yet.