fbpx

Despre
compania MIRA


Experiența


2019 e anul când a apărut brandul MIRA, în toamnă făcusem primii pași pe piața locală cu primele uleiuri presate la rece & nerafinate de Floarea Soarelui, In și Armurariu. La moment producem ulei din 11 tipuri diferite de nuci & semințe, și nu o să ne oprim aici.


  • Am participat la peste 20 de expoziții
  • Am primit peste 100 de recenzii pozitive

Pentru o generație sănătoasă


Oamenii trebuie să aibă acces la alimente naturale, minim procesate, care hrănesc organismul cu cele necesare și îi oferă energia de care atât de mult are nevoie în era rapidă a tehnologiilor și a informației. Aceasta este Misiunea noastră.


Valorile noastre


Prin urmare, Familia, Natura, modul de viață Sustenabil și o producere ZeroWaste sunt Valorile noastre pe care ne bazăm când dorim să creăm ceva nou sau să îmbunătățim prezentul.

Ce am dori să realizăm pînă în 2026 pe plan social? Să plantăm un lot de 5 ha cu copaci, formând o mică pădurice în inima Moldovei, un oasis de recreere.

Producere artizanală

Selectăm cu atenție nucile și semințele.


În prioritate este materia primă locală (semințe de In, Armurariu, Floarea Soarelui, Dovleac, Strugure, Nuci grecești, Migdale, sâmburi de Caise). Doar ceea ce nu putem găsi la noi, importăm (Chimen Negru- India, semințe de Cânepă- UE, Susan- India).


  • Nucile și semințele le achiziționăm curățite de impurități, pentru că noi nu rafinăm uleiul și nu dorim să compromitem gustul produsului final.
  • Totodată, alegem nucile întregi, pentru ca să le fie păstrate calitățile și să nu fie oxidate.

Presarea


Presarea se efectuează la o presă cu melc având elementele din INOX, cu opțiunea de a regula viteza, presiunea și cantitatea de ulei ce rămane în șrot. Respectiv avem posibilitatea să menținem temperatura maximă de 45-50 C a uleiului la ieșire. De regulă, avem nevoie de 5 kg materie primă pentru a produce 1 lt de ulei.

Filtrarea, Îmbutelierea și Etichetarea


Filtrarea, Îmbutelierea și Etichetarea are loc imediat după presare, cu cât mai repede îmbuteliezi uleiul cu atât e mai proaspăt. Nu suntem adepții decantării pentru că există riscul ca uleiul să se oxideze (râncezească).


  • Dezinfectarea sticlelor are loc într-o camera cu ozon, în ziua producerii.
  • Fresh Stock, datorită faptului că producem ulei în cantități mici, stocul se reînoiește o dată la 3 luni.
  • ZeroWaste, colectăm sticlele uzate la următoarea comandă.